Anderlechts burgemeester Tomas (PS) duidt volgende week opvolger aan

© PhotoNews
| Eric Tomas (PS), huidig burgemeester Anderlecht.

Burgemeester Eric Tomas (PS) had al aangekondigd dat hij halfweg zijn sjerp wilde overdragen. Dat zou nu vroeger dan verwacht kunnen gebeuren, want op 11 maart wil de Anderlechtse PS een opvolger kiezen.

Al in november 2017 liet toenmalig Anderlechts burgemeester Eric Tomas (PS) weten dat hij weliswaar de lijst voor de gemeenteraadsverkiezingen zou trekken, maar een nieuwe termijn als burgemeester slechts half zou uitzitten.

De wissel komt er wellicht sneller dan verwacht, want op 11 maart wil de lokale PS-afdeling zijn opvolger aanduiden, zo meldt La Capitale. Dat wil niet zeggen dat Tomas het al meteen voor bekeken houdt. Wanneer de sjerp precies doorgegeven wordt, is op dit moment nog niet duidelijk, maar het zou nog voor het einde van dit jaar zijn.

Als opvolger circuleert de naam van Fabrice Cumps, huidig schepen van Franstalig Onderwijs en Financiën. Lokaal concurrente Fadila Laanan, Brussels staatssecretaris voor Netheid, leeft al een tijd in onvrede met de rest van de Anderlechtse PS. Ze kwam daarom niet op bij de lokale verkiezingen en focust op de gewestelijke verkiezingen.

Eric Tomas wordt 71 dit jaar. Hij werd na de afgelopen gemeenteraadsverkiezingen opnieuw burgemeester, ondanks een tegenvallend resultaat van zijn lijst (van 21 naar 16 zetels).

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

Oproep: Lees of reageer je wel eens op online comments, op nieuwssites of social media? Wil jij bijdragen aan een constructief online debat? Doe dan nu mee met het RHETORiC-onderzoek en ontvang een waardebon. Meer info en inschrijven.

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?