Gewest betaalt 1,2 miljoen schadevergoeding voor vertraging werken Rogierplein

rogierplein BRUZZ 1545 rogierplein BRUZZ 1545
© Saskia Vanderstichele
| rogierplein BRUZZ 1545
© Saskia Vanderstichele
| rogierplein BRUZZ 1545

De Brusselse regering gaat een Mechels bouwbedrijf een schadevergoeding van 1,2 miljoen betalen voor het verlies dat het bedrijf heeft geleden door de aanslepende werken aan het Rogierplein. Ondertussen is de renovatie van het plein, die in 2006 begon, nog steeds niet volledig afgerond.

De Brusselse regering heeft beslist het Mechelse bouwbedrijf Viabuild een schadevergoeding van 1,2 miljoen euro uit te betalen, weet RTBF. Dat bedrijf zou het eigen verlies zelfs op 3,2 miljoen euro schatten, maar wist na lang onderhandelen een akkoord te bereiken met de gewestelijke administratie Brussel Mobiliteit. De Brusselse regering wil zo een rechtszaak vermijden.

De renovatie van het Rogierplein begon in 2006 met de ontwerpwedstrijd. In 2009 begonnen de werken, maar het project is vandaag nog steeds niet voltooid. Het plein is dan wel heraangelegd, maar de luifel – de metalen constructie op het plein die in 2015 voor het eerst opgebouwd werd – is nog steeds niet af. Een probleem met de kunststof die over de luifel op het plein werd gespannen gooide roet in het eten.

Net die laatste ontwikkeling zou de druppel geweest zijn voor het Mechelse bouwbedrijf. Volgens RTBF is vooral de vorige Brusselse regering verantwoordelijk: de keuze om de werf van het Rogierplein te verdelen over verschillende aannemers, heeft de coördinatie en de uitvoering van de werf ernstig bemoeilijkt.

Het kabinet van minister van Openbare Werken Pascal Smet (SP.A) wenst niet verder in te gaan op de kwestie, maar laat wel weten dat aan het einde van de werken een globale audit zal uitgevoerd worden. Mogelijk kunnen dan de aannemers die in de fout zijn gegaan en de planning niet gerespecteerd hebben dan nog verantwoordelijk gesteld worden voor de vertraging van de werf.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

 

 

Meer nieuws uit Brussel

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?