| Heel wat Brusselse woontorens zitten vol betonrot. Eigenaars zouden daarvoor de renovatiepremie kunnen aanspreken.

Gewest lanceert nieuw krediet voor renovatie woningen

© Belga
13/07/2022

Vanaf 1 augustus kunnen Brusselaars beroep doen op een nieuw goedkoop krediet om hun woning te renoveren, zo heeft het Brusselse Gewest woensdag aangekondigd.

Het krediet Ecoreno is ontwikkeld door het Woningfonds van het Gewest en dekt de financiering van allerhande werkzaamheden, van traditionele renovatie over beveiliging tot isolatie en de verbetering van energieprestaties.

In functie van hun inkomen zal de rentevoet voor eigenaar-bewoners en huurders 0 tot 1 procent bedragen. Vanaf januari 2023 kunnen ook eigenaars-verhuurders aankloppen bij het Woningfonds. Zij zullen een rente van 1 tot 2 procent betalen.

Aanvulling op Renolution-premies

Ecoreno vormt een aanvulling op de Renolution-premies, die een samensmelting vormen van energiepremies en renovatiepremies. Sinds begin dit jaar kunnen huishoudens met een laag inkomen beroep doen op dit vereenvoudigd systeem om tot 50 procent van de renovatiekosten te dekken. Het andere deel van de investering kan gebeuren via Ecoreno, wat toelaat om de terugbetaling te spreiden.

Om in aanmerking te komen voor Ecoreno mag het jaarlijkse inkomen van alleenstaanden en eenoudergezinnen niet meer dan 61.049 tot 81.049 euro bedragen, in functie van het aantal personen ten laste. Voor andere gezinnen bedraagt het plafond 77.699 tot 97.699 euro, afhankelijk van de samenstelling van het gezin.

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni