Gezien: voormalige Philipstoren gestript

Multi Tower Philipstoren De Brouckère renovatie kantoorruimte centrale lanen Anspachlaan voetgangerszone piétonnier whitewood Multi Tower Philipstoren De Brouckère renovatie kantoorruimte centrale lanen Anspachlaan voetgangerszone piétonnier whitewood
© Peter Dhondt-BRUZZ
| Het gaat vooruit met de Multi Tower.
© Peter Dhondt-BRUZZ
| Het gaat vooruit met de Multi Tower.

De Multi Tower aan het De Brouckèreplein gaat naakt. Nog tot maart wordt het gebouw van zijn gevel ontdaan. Enkele maanden later moet er al een nieuwe, witte gevel hangen.

Het gaat vooruit met de Multi Tower. "Op dit moment zijn de asbestverwijderingswerken afgerond", zegt Valérie Vermandel, projectleider bij Whitewood, "en is de binnenkant al bedekt met een brandveilig product. In de loop van maart is de volledige gevel van de toren er dan af."

Daarna wordt de structuur lichtjes uitgebreid. "Een paar maand daarna wordt de nieuwe gevel dan op die structuur geplaatst", aldus Vermandel.

Een landschapsarchitect is op dit moment ook bezig met de tuinen op de sokkel. Aan de voorkant zijn die deels publiek, "al moeten we daar nog nagaan wat dat precies inhoudt", zegt Vermandel aan BRUZZ.

De toekomstige tuinen op de sokkel aan de kant van de Lakensestraat zijn voorzien voor de huurders van het gebouw. Aan die achterkant zijn trouwens ook grote werken bezig op de begane grond. Daar is het de bedoeling dat de bussen niet meer rondom het gebouw maar gewoon op straat gaan rijden, en dat de uitritten van de parkings geïntegreerd worden in een lichtjes uitgebreid gebouw.

In maart 2021 moeten de casco-werken klaar zijn. Erna begint de inrichting. "Het gebouw zal in september 2021 operationeel zijn", klinkt het nog.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

 

 

Meer nieuws uit Brussel

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?