Het Go West-project, dat zich ter hoogte van de Ninoofsesteenweg in Molenbeek bevindt, is klaar. Het bouwproject op de voormalige industriezone bestaat uit 31 woningen, een crèche voor 36 kinderen en een winkel.

Ontwikkelingsmaatschappij citydev.brussels noemt het project het startschot van een totale heropleving van de hele Weststationwijk. De nieuwe woningen en crèche maken deel uit van een groter programma van projectontwikkelaar Revive, die ook de Ekla-toren op de site heeft gerealiseerd.

De Brusselse regering heeft ondertussen ook een richtplan van aanleg voor de Weststationwijk goedgekeurd en heeft citydev.brussels als coördinator aangesteld. De doelstellingen van dit plan richten zich op zachte mobiliteit, nieuwe constructies waaronder voornamelijk publieke woningen en groene ruimten, zoals een park van minstens 3 hectare.

Om de site meer toegankelijk te maken sloot citydev.brussels ook al een partnerschap met NMBS.

Braakland omtoveren

Minister-president Rudi Vervoort (PS): “Naast het richtplan van aanleg voor het grote stuk braakland van het Weststation, houdt stadsvernieuwing ook projecten in als dit, die zich op kleinere schaal in de wijken nestelen.”

“Go West is een topproject op een erg complexe grond – dus hoedje af voor de architecten en de bouwaannemer”, voegt Benjamin Cadranel, administrateur-generaal van citydev.brussels toe.

“Het is een voorsmaakje van de enorme uitdagingen die ons in het Weststationgebied nog wachten. citydev.brussels zal zich er de komende jaren volop inzetten om het braakland om te toveren tot een aantrekkelijk gemengd project dat jobs oplevert, diensten en voorzieningen aanbiedt en tegelijk ook de kaart trekt van betaalbare, kwaliteitsvolle woningen”, aldus Cadranel.

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni