Groen licht voor hotel op Thurn en Taxis

© AM/BRUZZ
| Douanehotel gezien vanuit het westen

Extensa, eigenaar van Thurn en Taxis, maakt van het impressionante Douanegebouw een hotel. Het Brussels gewest heeft zopas groen licht gegeven.

Dat meldt het kabinet van staatssecretaris voor Stedenbouw Pascal Smet (One.Brussels).

Het lange Douanegebouw ligt aan de Picardstraat. Extensa, eigenaar van Thurn en Taxis, maakt er een hotel van met 102 kamers. Er worden balkons toegevoegd en een terras. Het Brussels Gewest waakt erover dat de verbouwing gebeurt met respect voor het erfgoed. Het gebouw is wel niet beschermd.

“De komst van een klassevol hotel in dit iconisch gebouw is een grote nieuwe stap voor de ontwikkeling van de Thurn & Taxis-site”, zegt Pascal Smet, staatssecretaris van Stedenbouw (one.brussels).

"Met de afwerking van het prachtige Gare Maritime in het vooruitzicht, de renovatie van Hôtel des Douanes en tal van andere ontwikkelingen in de buurt maken we van Thurn & Taxis een multifunctioneel stadsdeel dat uniek is in haar soort in België en misschien wel daarbuiten."

Pascal Smet 12 BRUZZ ACTUA 1675

Het Douanegebouw werd gebouwd tussen 1904 en 1907 en is ontworpen door de Brusselse architect Ernest Van Humbeek. Veel van de oorspronkelijke architecturale en decoratieve elementen zijn nog intact. Voorbeelden daarvan zijn de gietijzeren kolommen, de betonnen dakconstructie, de metalen structuren die het glazen dak ondersteunen, de wanden van de oude loketten, de granieten trappen en de gaanderijen.

Hotel des Douanes. Het voormalige kantoorgebouw wordt een hotel.
© Extensa
| Hotel des Douanes. Het voormalige kantoorgebouw wordt een hotel.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

 

--- OPROEP. Reageer jij soms op online nieuwsartikels of wil je het wel eens proberen? Doe mee aan het RHETORIC-onderzoek en maak kans op een waardebon. Meer info en inschrijven

 

Lees ook

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?