Groot hotel in leegstaand deel Zuidstation

© google
| Het hotel is gepland in het smalle deel van het gebouwencomplex, links onderaan het beeld.

Het grote stationscomplex aan de Fonsnylaan zal niet enkel voor de NMBS dienen. Er komt ook een hotel met 231 kamers en een restaurant, in een deel van het stationscomplex dat al ruim 20 jaar leeg staat.

Dat er een nieuwe hoofdzetel van de NMBS zit aan te komen wist u ondertussen al. De spoormaatschappij plant een nieuw en bijzonder lang gebouw achter het huidige stationscomplex aan de Fonsnylaan.

Dat bestaande complex, waarvan circa 30.000 vierkante meter al ruim 20 jaar leegstaat, blijft uiteindelijk behouden. Eerder communiceerde de maatschappij al dat er handelsruimtes op het gelijkvloers van het bestaande gebouw zouden komen.

Maar nu blijkt dat dat bouwconsortium BESIX - BPC/BPI en Immobel een groot hotel in de oude gebouwen plannen in een deel van het gebouw dat de NMBS aan het consortium verkoopt. Op 8 februari begint het openbaar onderzoek voor de omvorming van 8.131 vierkante meter tot een hotel. Niet zomaar een hotelletje, maar een etablissement met 231 kamers. Het hotel is gepland in het smallere deel van het complex, dat het meest richting Vorst ligt.

Meer info over het hotel ontbreekt voorlopig.

Zuidstation nmbs hoofdzetel
© OMA-Jaspers/Eyers-Asar
| Simulatiebeeld van de nieuwe hoofdzetel aan de Fonsnylaan.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

 

 

Meer nieuws uit Brussel

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?