Jetse zondagsmarkt keert terug naar Spiegelplein

© Saskia Vanderstichele
| Een marktkramer op het Spiegelplein, voor de renovatie

Na zes maanden komt de zondagsmarkt van Jette weer thuis op het Koningin Astridplein, beter gekend als het Spiegelplein. Door de renovatie van het plein en de aanleg van tram 9 stond de markt het voorbije half jaar op diverse locaties. Tot deze week. “Dit plein is waar de markt thuishoort.”

Drie jaar geleden begonnen de werken aan het centrale Jetse plein. Voor een hele tijd stond de markt grotendeels nog op het plein zelf, nadien moesten steeds meer marktkramers regelmatig verhuizen. Het voorbije half jaar stond de markt volledig in de vorm van een lange lijn van 1,5 kilometer over de Leopold I-straat, een deel van de De Smet de Naeyerlaan en de Lakenselaan.

Nu keert de markt dus in haar volledigheid terug naar het Koningin Astrid- oftewel Spiegelplein. De gemeente zorgt er zelfs voor dat iedere marktkramer zijn vertrouwde plek van weleer kan innemen. De herinrichting zorgt hier en daar evenwel voor wat verschuivingen.

“Het Spiegelplein is het echte centrum, de place to be in Jette en dus zijn zowel de bewoners als de marktkramers blij dat de markt daar terugkeert,” zegt gemeentelijk marktenverantwoordelijke Peter Waeytens. “Het is de plek waar mensen de markt verwachten, waar ze thuishoort.”

Met een 170-tal marktkramers is de Jetse zondagsmarkt de tweede grootste van het Gewest. Ze is er elke week van halfzeven ‘s ochtends tot halftwee ’s middags op het Spiegelplein, de Timmermansstraat, de Jetselaan en de Leopold I-straat.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

 

 

Meer nieuws uit Brussel

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?