Kantoor tegenover Rogierplein krijgt futuristische look

© Ney & Partners / Sunsoak Design
| Het kantoorgebouw wordt in een futuristisch jasje gestoken.

Het Rogierplein krijgt er in 2019 een paradepaardje bij. Een verouderd kantoorgebouw gelegen aan de overkant van de Kleine Ring wordt in een nieuw, futuristisch jasje gestoken. Onder een dak van doorzichtige zonnepanelen wordt ook een stadstuin aangelegd.

Het kantoor bevindt zich tegenover het Rogierplein, tussen de Nieuwstraat en de Adolphe Maxlaan. De intussen grijs geworden gevels vallen ondanks zijn strategische ligging in het commerciële hart van Brussel amper op. De betonnen constructie was aan vernieuwing toe.

Daarom organiseerde de bouwheer een wedstrijd. De gezamenlijke inzending van architectenbureaus Ney & Partners en Sunsoak Design kwam als winnaar uit de bus. Met hun fotovoltaïsche structuur trokken ze de aandacht. En dat moet het gebouw binnenkort ook gaan doen.

Zonnig dak

Bovenop twee witte zuilen wordt een doorzichtig dak van zonnepanelen gebouwd. Met een oppervlakte van 800 vierkante meter zal het dak genoeg zonne-energie opvangen om aan 30 procent van de elektriciteitsbehoefte van het volledige gebouw te voorzien.

Onder die licht gebogen zonneluifel komt een dakterras met een stedelijk park. De architecten beloven een adembenemend 360° panoramazicht met zich op de Noordwijk en het oude Brussel. De rest van het gebouw krijgt een grondige opknapbeurt. Onderaan wordt voor 2.200 vierkante meter aan commerciële ruimte voorzien.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.
Lees ook

Nieuws uit Brussel in je mailbox?