Kantoorverhuurder WeWork maakt zich klaar voor beursgang

© Conix RDBM
| Eerder kondigde WeWork aan een coworkingruimte in de voormalige Philipstoren aan het De Brouckèreplein te huren

WeWork, het Amerikaanse bedrijf dat sinds kort ook in Brussel werkruimtes verhuurt, trekt naar de beurs. Analisten plaatsen evenwel vraagtekens bij de levensvatbaarheid van de kantoorverhuurder. WeWork heeft in zijn negenjarige bestaan immers nog geen enkele keer winst geboekt.

WeWork, dat 528 vestigingen over de hele wereld heeft, verdeeld over 11 steden waaronder Brussel, ziet zichzelf als de Uber van de kantoorverhuurmarkt. Zo kondigde WeWork begin dit jaar nog aan een coworkingruimte in de voormalige Philipstoren aan het De Brouckèreplein te huren.

Binnenkort trekt het bedrijf naar de beurs: daar zou het maar liefst 47 miljard dollar waard zijn, schrijft De Morgen. Maar analisten plaatsen vraagtekens bij de levensvatbaarheid van het bedrijf. In zijn negenjarige bestaan heeft WeWork immers nog geen enkele keer winst geboekt. Integendeel, het verlies bedroeg vorig jaar zowat 2 miljard dollar. De inkomsten uit de verhuur van kantoren liggen nauwelijks hoger dan de huurkosten die het zelf moet betalen.

Volgens critici is het bedrijf dan ook helemaal niet zoveel geld waard en lijkt het bedrijf in alles op een fors opgeblazen zeepbel. Of WeWork een winstgevend bedrijf zal worden na de beursgang, moet dus nog blijken, klinkt het.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

 

--- OPROEP. Reageer jij soms op online nieuwsartikels of wil je het wel eens proberen? Doe mee aan het RHETORIC-onderzoek en maak kans op een waardebon. Meer info en inschrijven

 

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?