Voormalige Philipstoren krijgt gigantische coworkingruimte

© Conix RDBM
| Simulatiebeeld van de vernieuwde Philipstoren, omgedoopt tot Multi Tower.

Er is een eerste huurder voor het torengebouw aan het De Brouckèreplein. Het gaat om WeWork, een wereldspeler op vlak van coworking.

De voormalige Philipstoren is een van de zogenaamde 'steenpuisten op het gelaat van Brussel', vlakbij het De Brouckèreplein. Het gebouw ondergaat momenteel een grondige renovatie. Die moet klaar zijn eind 2020, maar eigenaar Whitewood kondigt ondertussen al een eerste huurder aan. Het gaat om WeWork, een Amerikaans bedrijf gespecialiseerd in gedeelde werkruimtes.

WeWork heeft meer dan 280 vestigingen overal ter wereld. Dit wordt de eerste in België. “Brussel is het epicentrum van de Europese Unie en is een actieve markt voor allerlei ondernemers en kleine en grote bedrijven”, zegt Audrey Barbier-Litvak, manager van WeWork.

De coworkingruimtes zullen ruim 16.500 vierkante meter innemen, dat is ongeveer een derde van het hele gebouw. “WeWork is het type huurder dat we hoopten aan te trekken”, reageert Frédéric Van der Planken, topman van Whitewood. “Zij streven oprecht naar samenwerking tussen hun leden en slagen er zo in een grote gemeenschap te creëren.”

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

 

 

Meer nieuws uit Brussel

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?