Het Koning Boudewijnstadion op de Heizel

| Het Koning Boudewijnstadion op de Heizel.

Koning Boudewijnstadion tegen 2030 geleidelijk aan volledig vernieuwd

© Belga
21/12/2023

Het Koning Boudewijnstadion zou tegen 2030 geleidelijk aan helemaal vernieuwd moeten zijn. Dat heeft schepen van Sport Benoit Hellings (Ecolo) gezegd tijdens het debat over de begroting van de stad Brussel voor 2024.

Zo is er 4 miljoen euro voorzien in de ontwerpbegroting voor een studie om de verlichting en het dak van het stadion te renoveren op middellange termijn. De schepen mikt op een termijn van drie tot vijf jaar. Ook wordt er 500.000 euro uitgetrokken om de onderstructuur van het veld onder handen te nemen. 375.000 euro wordt vrijgemaakt om de grasmat onder handen te nemen.

Dit laatste nadat de stad Brussel eerder in gesloten comité besloot om gerechtelijke stappen te ondernemen tegen de voormalige field manager van de grasmat aan de Heizel. De erbarmelijke kwaliteit ervan deed de Rode Duivels op 14 november uitwijken richting Leuven om een oefeninterland te spelen tegen Servië, zonder publiek. Het geld dat wordt vrijgemaakt om de grasmat te vernieuwen, wordt voorgeschoten door de stad maar volledig terugbetaald door de organisatoren van de concerten die het veld aan de Heizel bezetten. "Zij hebben deze service nodig", stelt Hellings.

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni