| Een schema met de timing van de renovatie

Laatste fase van dakrenovatie Jubelparkmusea van start

© Belga
23/03/2022

De laatste fase van het dakrenovatieproject van de Jubelparkmusea is van start gegaan. Dat meldt de Regie der Gebouwen, de vastgoedbeheerder van de federale staat, woensdag. Een deel van de daken van het War Heritage Institute, beter bekend als het Legermuseum, en de houten terrassen en de loden dakbekleding van de Triomfboog worden vernieuwd.

"Het einde van de grootschalige renovatie van de daken in het Jubelpark is stilaan in zicht," zo zegt Laurent Vrijdaghs, administrateur-generaal van de Regie der Gebouwen. Het project begon in 2018 en werd door de omvang ervan verspreid over vier fasen en meerdere jaren. De renovatie was broodnodig, want de musea hadden veel last van lekken.

Eerder ondergingen de daken van het Museum Kunst & Geschiedenis (MKG) en Autoworld al een opknapbeurt. De vierde en laatste fase zal tegen eind 2022 klaar zijn.

glaspartijen_jubelpark_renovatie.jpg

| Proefrestauratie van de verticale glaspartijen van de Luchtvaarthal: de twee delen aan de linkerkant zijn vernieuwd, aan de rechterkant zijn de huidige glaspartijen te zien.

Maar ook na de dakrenovatie zullen nog nieuwe projecten volgen om de emblematische site op te waarderen. "Zo zullen de komende jaren ook de gevels gerestaureerd worden van het War Heritage Institute en Autoworld en ronden we binnenkort de renovatie af van enkele tentoonstellingszalen in het Museum voor Kunst en Geschiedenis," aldus Vrijdaghs.

Het War Heritage Museum blijft tijdens de werkzaamheden open voor publiek, op enkele zones na die tijdelijk onbereikbaar zullen zijn, zoals een deel van de luchtvaarthal-terrassen waar de vliegtuigen uit de Eerste Wereldoorlog zijn tentoongesteld.

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni