Lift sociale woningen in Etterbeek al maandenlang defect

AAB
© BRUZZ
06/06/2022

De sociale woning van huisvestingsmaatschappij Log’iris in Etterbeek verkeert al enkele maanden in slechte staat. De lift is ondanks de vele reparatiewerken nog steeds buiten dienst, wat niet veilig is voor ouderen en mindervaliden.

De lift is sinds 2 februari defect en werd in die tijd al meermaals hersteld. Toch blijkt dat het probleem na zoveel tijd nog steeds niet is opgelost.

“Sommige inwoners zijn boven de 80 jaar oud, hebben gezondheidsproblemen of zijn mindervalide. Het gebouw telt 98 stappen en 6 verdiepingen, veel van de inwoners zijn niet meer in staat om de trap te gebruiken. Het is onaanvaardbaar dat deze mensen soms 6 verdiepingen naar boven moeten lopen”, zegt Izadi Argan, administratief medewerker van de huurdersbond, aan BRUZZ.

De brandweer en politie moesten al drie keer ingrijpen doordat mensen vastzaten in de defecte lift, aldus Argan.

Log’iris deed al beroep op 3 verschillende bedrijven om de lift weer op orde te stellen, toch blijft de lift het begeven. “Ze zijn hem gisteren nog komen repareren, en toch is de lift weeral buiten dienst, dat is toch ongelofelijk!”

Niet de eerste keer

Het is niet de eerste keer dat er klachten zijn over sociale woningen in Brussel. Veel gebouwen zijn er slecht aan toe. Een paar maanden geleden bleek dat de hygiëne in twee torens in Beekkant van Le Logement Molenbeekois, ook een huisvestingsmaatschappij, te wensen overliet: liften buiten dienst, schimmel door de vochtige muren, geen verwarming en problemen met de elektriciteit.

“De sociale woningen in heel Brussel zijn vaak in slechte staat. De Brusselse Gewestelijke Huisvestingsmaatschappij moet toezien dat alle gebouwen in de hoofdstad in orde zijn” concludeert Argan.

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni