Mediapark: 'Geen afgewerkt plan voor de verkiezingen'

© Ag. F. Leclercq

De plannen voor Mediapark, de nieuwe wijk die moet verrijzen aan de Reyerslaan, zullen niet afgewerkt zijn voor de verkiezingen. Dat schrijft Le Soir.

De Reyerswijk moet er tegen 2030 helemaal anders uitzien. Naast gebouwen voor de VRT en de RTBF, zouden er ook 3.000 nieuwe woningen, buurtvoorzieningen, en acht hectare groene openbare ruimte voorzien worden.

Maar wanneer precies aan de herinrichting van de wijk gestart zal worden, is voorlopig nog onduidelijk. Het richtplan van aanleg, dat het ruimtelijk kader en de regels vastlegt, zou in principe in februari op de agenda van de gewestregering moeten belanden. Eén keer goedgekeurd door het Gewest, volgt een publieke onderzoeksfase waar de buurtbewoners sterk naar uitkijken.

Burgerinspraak

Nadien zou er een tweede lezing moeten volgen door de Brusselse ministers waarbij rekening wordt gehouden met de resultaten van dat onderzoek. Maar volgens bevoegd staatssecretaris Cécile Jodogne (Défi) zal die fase niet meer plaats kunnen vinden onder de huidige meerderheid.

In een brief die ze richt naar het wijkcomité van de buurtbewoners van Mediapark, zegt ze dat ze de kans klein acht dat die tweede lezing nog zal gebeuren door de huidige regering. “Dat zal dus door de volgende regering gebeuren,” klinkt het.

“Het is jammer dat het project vertraging oploopt, maar we hebben ervoor gekozen om de buurtbewoners voldoende tijd te geven en ruimte te geven aan burgerinspraak. We gaan de goede richting uit.”

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

 

 

Meer nieuws uit Brussel

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?