Molenbeek richt nieuwe groene ontspanningszone in aan Karreveld

MVDH
10/04/2023

Op de grens van de Jean de la Hoeselaan en de Karreveldlaan heeft de gemeente Sint-Jans-Molenbeek een gloednieuwe groene ontspanningszone ingericht met onder meer een speeltuin en een ‘actieve bank’. "Uit een enquête onder de buurtbewoners bleek dat er vooral nood was aan een ontspanningszone voor kinderen en senioren."

Het ongebruikte triangelvormige stuk beton aan de ingang van de Jean de la Hoeselaan werd recent omgetoverd tot een groene ontspanningszone met een speeltuin voor kinderen die beschikt over onder meer over een glijbaan en een klimmuurtje. Er staat nu ook een “actieve bank” die senioren en volwassen met infofiches uitnodigt om er eenvoudige sportoefeningen uit te voeren.

“Dit project speelt perfect in op het gebrek aan groen en ontspanningsmogelijkheden in Molenbeek waar de bevolkingsdichtheid hoog is en er een gebrek is aan private tuinen”, aldus schepen van Openbare Werken Jef Van Damme (Vooruit).

20230410_Moureaux en Van Damme aan nieuwe groene zone Karreveld

| Burgemeester van Molenbeek Catherine Moureaux en schepen Jef Van Damme testten alvast de ‘actieve bank’ voor senioren uit.

“De ontspanningszone is een mooi voorbeeld van een echt participatief project”, vervolgt de schepen. “In mei 2022 organiseerden burgemeester Catherine Moureaux (PS) en ikzelf een bevraging in de buurt om na te gaan hoe we de ingang van de Jean de la Hoeselaan het best zouden herinrichten. Daaruit bleek toen dat er vooral nood was aan een ontspanningszone op maat van kinderen en senioren.”

Dit project past tenslotte ook in een breder plan om in de openbare ruimte van Molenbeek meer ontspanningsmogelijkheden te creëren, aldus nog Van Damme. "De renovatie en uitbreiding van onze speelpleintjes blijft daarbij een topprioriteit."

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni