MR klaagt duur wijkfeest aan

© Saskia Vanderstichele
| De nieuwe woonwijk in Laken

Op 20 februari zullen de inwoners van de nieuwe woonwijk Tivoli-GreenCity in Laken uitgenodigd worden voor een wijkfeest. De kostprijs van het gebeuren kan op kritiek rekenen van de Brusselse MR. “Dit lijkt meer op een groot, pre-electoraal feest dan op een wijkfeest.”

Op 20 februari wil Citydev haar ambitieuze bouwproject in het licht stellen met een wijkfeest. Op het programma staan allerlei workshops voor kinderen, een spektakel en een DJ. Het beheer van dat feest vertouwde Citydev toe aan de Stad Brussel, die het op haar beurt toevertrouwde aan Brussels Major Events (BME).

Kostprijs van dit feest? “225.000 euro, BTW inbegrepen,” snuift Geoffroy Coomans de Brachène, de vorige Brusselse MR-schepen van Stedenbouw. “Op slechts een aantal maanden voor de verkiezingen, lijkt dit meer op een groot pre-electoraal feest dan op een wijkfeest,” vindt Coomans de Brachène.

In een reactie in La Libre Belgique verduidelijkt Citydev dat de oorspronkelijke kostprijs voor het feest verlaagd werd naar 92.000 euro, BTW inbegrepen. “De eerste prijs was louter een schatting en werd aangepast in de finale overeenkomst,” klinkt het.

Volgens Coomans de Brachène ligt dat bedrag nog steeds te hoog. “Met 92.000 euro wordt er nog steeds 231 euro per huishouden gespendeerd aan dit feest. In vergelijking met andere wijkfeesten is dat bedrag nog altijd gigantisch.”

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

 

 

Lees ook

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?