Een foto van het Justitiepaleis, met op de achtergrond een zicht op de stad

| Het Justitiepaleis.

Voorgevel Justitiepaleis steigervrij vanaf volgend jaar

© Belga
09/06/2023

De federale ministerraad heeft vrijdag de gunning van de overheidsopdracht voor de restauratie van de gevel aan de kant Poelaert van het Justitiepaleis in Brussel goedgekeurd. Dat meldt Mathieu Michel, staatssecretaris belast met de Regie der Gebouwen.

Na meer dan veertig jaar stilstand worden de steigers van de gevel van het Justitiepaleis - die intussen zelf werden gerenoveerd - vanaf 2024 verwijderd. De eerste stap is de volledige restauratie van de gevel aan de kant van het Poelaertplein, licht Michel toe. Eind april leverde het Gewest de bouwvergunning af.

"Het Brusselse Justitiepaleis is een icoon van ons erfgoed, maar ook van onze democratie. Het is dan ook onaanvaardbaar dat het al veertig jaar in de steigers staat. Deze situatie is niet alleen slecht voor onze medeburgers, maar voor de hele wereld. Daarom heb ik van bij het begin van mijn mandaat van de restauratie van het Justitiepaleis in Brussel - en dus van de verwijdering van de steigers - een prioriteit gemaakt. Dankzij een nauwgezette planning vordert dit restauratieproject van dag tot dag. Afspraak in 2024, wanneer we de eerste steigers van de gevel aan de kant van het Poelaertplein zullen verwijderen", aldus Mathieu Michel.

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni