© Skyline | Tekening van de plannen.

Negatief advies voor 'buitensporige woontoren' in Evere

TDN
© BRUZZ
17/02/2021

Het schepencollege van Evere heeft een negatief advies gegeven aan de plannen voor een woontoren met 141 wooneenheden op de Kolonel Bourgstraat. De hoogte van het gebouw is voor heel wat buurtbewoners een doorn in het oog.

Dat schrijft de krant La Dernière Heure woensdag.

Het ambitieuze project van vastgoedontwikkelaar Skyline bestaat uit 141 appartementen in een woontoren van vijftien verdiepingen hoog. Het gebouw in de Kolonel Bourgstraat zal beschikken over een ondergrondse parkeergarage, gemeenschappelijke ruimtes en ook een café of restaurant op de begane grond.

Tijdens het openbaar onderzoek werden liefst 160 bezwaarschriften ingediend, waarbij vooral geprotesteerd wordt over de buitensporige hoogte van het complex. De woontoren zal hoger zijn dan de naburige gebouwen en hindert zo het zicht. Bovendien neemt de toren veel zonlicht weg.

Daarnaast zijn er onvoldoende mobiliteitsoplossingen uitgedacht, zullen de bouw- en afbraakwerken voor de nodige overlast zorgen en oordelen sommigen dat het huidige gebouw op die plek een geluidsdemper is voor de auto's die op de nabijgelegen E40 rijden.

Eerder ook al afgewezen

De gemeente Evere besliste op basis van de bezwaarschriften een negatief advies te geven aan het project, dat ook al in de zomer van 2018 werd afgewezen. Volgens het college heeft bouwpromotor Skyline te weinig aanpassingen gedaan aan de plannen die destijds als buitensporig werden bestempeld.

Donderdag buigt de overlegcommissie zich over de stedenbouwkundige aanvraag.

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie