| Het gebouw van de Federale Verzekering aan het Sint-Jansplein

In het kader van een grote renovatie, en op vraag van Brussel-Stad, zal de Federale Verzekering op haar gebouw aan het Sint-Jansplein een dakterras aanleggen. In de koepel op het gebouw zou plaats worden gemaakt voor een restaurant. De opening wordt verwacht in de loop van 2022.

Het grote gebouw aan het Sint-Jansplein is meer dan honderd jaar oud en werd zo’n 45 jaar geleden gekocht door de Federale Verzekering. Het bedrijf heeft nu beslist het gebouw te renoveren.

“Het gebouw is verouderd en versleten,” vertelt Trudo Smeesters, één van de verantwoordelijken voor het vastgoedbeheer van het bedrijf, aan La Capitale. “We willen onze medewerkers een gebouw geven dat mee is met zijn tijd. Daarnaast willen we onze flagship store aan de kant van het Sint-Jansplein vestigen.”

Nog opvallender is echter de aankondiging van een dakterras en restaurant op het dak van het gebouw. De toegang tot het terras zal voorzien worden via de Violetstraat. “De overkapping van de koepel zal vervangen worden door een glazen dak. Vanop die plek zal je één van de mooiste zichten op het centrum van de stad hebben,” aldus Smeesters.

De Federale Verzekering werd volgens La Capitale enigszins door de Stad Brussel gestimuleerd om zich aan het project te wagen. “Toen ze me contacteerden, vond ik het eerste project vanuit commercieel oogpunt nogal saai,” zegt voormalig MR-schepen van Stedenbouw Geoffroy Coomans de Brachène. “Vandaar het idee om dit dakterras te ontwikkelen met een prachtig uitzicht.”

Als alles goed gaat, wordt de opening van het restaurant met panoramisch zicht verwacht in de loop van 2022.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

Lees meer over: Brussel-Stad , Stedenbouw , Sint-Jansplein , dakterras , federale verzekering , Geoffroy Coomans de Brachène , MR , Trudo Smeesters

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni