'Nieuw Europees parlement' moet aansluiting vinden bij zijn burgers

© Francisco Antunes
| Esplanade Europees Parlement

Brussels bouwmeester Kristaan Borret en zijn team lanceren een oproep om een schetsontwerp voor het Europees parlement in te dienen. Het gebouw verkeert al langer in slechte staat, hoewel het nog geen dertig jaar oud is.

Het Europees parlement ligt in het hart van de Leopoldswijk en is gebouwd in 1993. Het staat vast dat het gebouw aan vernieuwing toe is, maar over wat er nu het beste mee gebeurt zijn de meningen verdeeld. Volgens Klaus Welle, secretaris-generaal van het Europees Parlement, zou renovatie meer kosten en daarom is hij voorstander van een nieuwbouwproject.

Vlaams Bouwmeester Leo Van Broeck daarentegen betwijfelde al eerder dat nieuwbouw goedkoper zou uitvallen dan renovatie. Hij meent dat als de Europese instellingen weer aansluiting willen vinden bij haar burgers, zich dat ook zou moeten weerspiegelen in de infrastructuur.

"De kandidaten zijn vrij in hun keuze voor renovatie of nieuwbouw", licht Borret toe. "Voor de zomer van 2020 zullen 25 teams geselecteerd worden die hun voorstel mogen uitwerken". Zij krijgen hier elk minimum 50.000 euro voor.

Voorstellen kunnen nog worden ingediend tot 7 januari 2020.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

 

 

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?