Nieuw parkje ingehuldigd langs spoorlijn in Laken

© Kabinet-Jellab
| Het nieuwe park ligt op de bedding naast de spoorlijn.

In Laken is zaterdag een nieuw park ingehuldigd langs de spoorlijn. Het minipark ligt op de hoek van de Paleizenstraat over de Bruggen met de Albertstraat. De Stad Brussel belooft nog drie van dit soort 'pocket parks' langs dezelfde spoorlijn.

Brussels schepen van Groene Ruimten Zoubida Jellab (Ecolo) heeft het park zaterdag ingehuldigd, samen met burgemeester Philippe Close (PS) en schepen voor stadsvernieuwing Arnaud Pinxteren (Ecolo). Het bestaat uit een grasveld van 1.800 vierkante meter groot, waarop je kan rusten en waar kinderen kunnen spelen. Vroeger was het veld een braakliggend terrein langs de spoorweglijn L50. Het park maakt van die bedding nu een groene ruimte. Die krijgt de naam De Halte.

Vier parkjes

De aanleg kadert in een groter plan om vier kleinere parkjes te creëren langs diezelfde spoorlijn. Dat gebeurt binnen het duurzame wijkcontract Bockstael. De stad noemt het zelf 'pocket parks'. Zo komt er nog een ‘pocket park’ aan de ingang van het nieuwe Pannenhuispark, een tweede aan het vroegere treinstation van Laken en een derde langs de Bockstaellaan. Dat laatste moet tegen het einde van dit jaar klaar zijn.

"De temperatuur blijft stijgen en zeker in de stad is het in de zomer moeilijk om verkoeling te zoeken. We anticiperen daarop door volop groene ruimten aan te leggen, zeker in een dichtbevolkte wijk zoals Laken. Met de vier pocket parks maken we van de spoorweglijn L50 een echte 'groene' lijn", zegt schepen Jellab.

20210703_Pocket Park De Halte_Laken
© Kabinet-Jellab
| Het park kijkt uit over de spoorbrug over het kanaal.
Meer nieuws uit Brussel

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?