| Het Woluwe Shopping Center zou worden uitgebreid met woningen.

Nieuwe vergunningsaanvraag voor uitbreiding Woluwe Shopping Center

Jasmijn Post
© BRUZZ
06/11/2022

Er is een nieuwe vergunningsaanvraag ingediend voor de uitbreiding van het Woluwe Shopping Center. Er moeten 71 appartementen, een crèche en kantoren komen. De nieuwe aanvraag komt er omdat de gemeente veel kritiek had op een eerdere vergunningsaanvraag.

Dat schrijft La Derniere Heure en bevestigde het kabinet van staatssecretaris voor Stedenbouw Pascal Smet (One.brussels/Vooruit) eerder aan BRUZZ.

De vergunningsaanvraag vertrekt vanuit het idee om het Woluwe Shopping Center uit te breiden op de kruising van de Sint-Lambertusstraat en Paul-Henri Spaak Promenade - waar metro 1 halt houdt aan station Roodebeek. Er moeten 71 appartementen komen, net als een crèche en kantoren.

Het Nederlandse vastgoedbedrijf Eurocommercial, dat het winkelcentrum in 2017 overkocht voor zo'n 468 miljoen euro, vroeg eerder al bij het Gewest een stedenbouwkundige vergunning aan. Bij die aanvraag heeft de gemenente Sint-Lambrechts-Woluwe heel wat kritiek geuit . Die ging onder andere over de hoogte van het gebouw en de twee ondergrondse verdiepingen met parkeerruimte.

Het nieuwe ontwerp houdt rekening met die kritiek. De nieuwbouw heeft in het nieuwe ontwerp een verdieping minder en gaat van vier naar drie verdiepingen met woonbestemming.

"We zullen de gewijzigde plannen analyseren en kijken of ze aan onze eisen voldoen," zegt schepen Delphine De Valkeneer (Défi) aan La Dernière Heure. Het openbaar onderzoek loopt nog tot 16 december, zo liet het kabinet-Smet weten aan onze redactie.

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni