Remork & Karkaba, een fanfare met blazerssectie en Marokkaanse gnawa-percussie op het heraangelegde Ninoofseplein tijdens de inhuldiging op 2 december 2022

| Remork & Karkaba, een fanfare met blazerssectie en Marokkaanse gnawa-percussie, tijdens de inhuldiging van het heraangelegde Ninoofseplein.

Ninoofseplein feestelijk ingehuldigd

Peter Dhondt
© BRUZZ
02/12/2022

Het vernieuwde Ninoofseplein in Brussel-Stad werd deze vrijdagmiddag feestelijk ingehuldigd. De zes lindebomen mochten blijven staan, maar bijna al de rest werd vernieuwd.

Het plein en de nabijgelegen Kruitmolenstraat werden grondig aangepakt. Zo werd de fontein naar het midden verplaatst, de kasseien heraangelegd, werden er zitbanken geïnstalleerd. Door wat groen aan de zijkant van het plein weg te halen, oogt het nu ook veel opener.

De zes lindebomen werden niét weggehaald. Oorspronkelijk zouden er maar twee mogen overblijven, maar door buurtprotest staan ze er nu nog alle zes.

De inhuldiging gebeurde met een fanfare, en in aanwezigheid van burgemeester Philippe Close (PS), schepen van Economische Zaken Fabian Maingain (Défi) en Ans Persoons (One.Brussels-Vooruit), schepen van Stedenbouw en Openbare Ruimte.

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni