Simulatiebeelden van het NorthCity-project.

'NorthCity' brengt nieuwe kmo-ruimten en sociale huisvesting naar Haren

SG
© BRUZZ
08/09/2020

De gewestelijke ontwikkelingsmaatschappij Citydev, Futurn en Inclusio hebben het startschot gegeven voor de werken aan het NorthCity-project in Haren. Het project wordt gebouwd op een site van 2,55 hectare op de Haachtsesteenweg.

"Een groot industriecomplex doen heropleven," dat is de missie van het NorthCity-project. De bouw van NortCity bestaat uit drie delen: een woongedeelte met 123 woningen die via sociale verhuurkantoren op de markt worden gebracht, een kmo-park van 7.575 m² met kleine eenheden, en een kmo-park van 7.575 m² met ateliers en ruimten voor productieactiviteiten, die CityDev onder haar voorwaarden verhuurt.

“Van studio’s tot appartementen met vijf slaapkamers: de 123 nieuwe woningen die worden gebouwd diversifiëren het woningaanbod van de sociale verhuurkantoren Baita en Hector Denis. En dat in een nieuwe, dynamische en vlot bereikbare wijk,” aldus Brussels staatssecretaris van Huisvesting, Nawal Ben Hamou (PS).

Renovatiewerken

De oude opslagplaatsen van Prémaman maken plaats voor het NorthCity-project, maar gaan niet volledig tegen de vlakte. Het woongedeelte komt waar nu de kantoren zijn. Die worden daarvoor afgebroken. Voor het kmo-park wordt een groot deel van de andere gebouwen gerenoveerd.

“Samenwerken met het Brussels Gewest om onze wijken nieuw leven in te blazen, dat stemt de Stad Brussel altijd gelukkig,” klinkt het bij Brussels burgemeester Philippe Close (PS). “Dit project in Haren met sociale woningen en ruimten voor kmo’s verenigt de economische en de woonfunctie. En dat is precies waar we naar streven met onze "stad op 10 minuten," waar alles binnen de tien minuten wandelen bereikbaar is voor iedereen.”

Op het gewestelijk bestemmingsplan is de site ingekleurd als ondernemingsgebied in een stedelijke omgeving. Ze is dus bestemd voor een mix van wonen en productieactiviteiten, terwijl er vandaag enkel economische activiteiten gevestigd zijn. Wat het hele project gaat kosten is nog niet bekend.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

Lees meer over: Haren , Stedenbouw , northcity , CityDev

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni