Pool is Cool over buitenzwembad: 'Fantastisch, maar we gaan kritisch opvolgen’

© Paul Steinbrück
| Au bord de l'eau in Laken: een van de projecten van Pool is Cool.

Brussel-Stad wil een natuurlijk openluchtzwembad aan het Ossegempark, het eerste in het gewest. ‘Fantastisch nieuws,’ reageert actiecomité Pool is Cool op BRUZZ Radio. ‘Maar niet eender welk type zwembad is geschikt. We houden de druk er ook op: één zwembad is lang niet genoeg voor deze stad.’

De nieuwe coalitie in Brussel-Stad wil een openluchtzwembad bouwen, aan het Amerikaans theater. Op BRUZZ Radio reageerde Paul Steinbrück van burgerbeweging Pool is Cool, die al een paar jaar ijvert voor openluchtzwemgelegenheden in Brussel ijvert. Hoewel Bart Dhondt (Groen) zei dat het in overleg was met de actievoerders, viel Steinbrück toch nog een beetje uit de lucht.

“We wisten dat het een thema was, maar dat het al zo concreet was hadden we niet verwacht,” aldus Steinbrück. “We hebben er al veel over gesproken met Bart Dhondt (Groen) en Philippe Close (PS), maar ik kan me niet herinneren dat de locatie al zo specifiek was aangeduid.”

Het ideale zwembad

“Het is natuurlijk fantastisch dat er een zwembad komt, maar de vraag is of dit de juiste oplossing is voor een grote stad als Brussel. We staan dus zeker nog klaar om daarover advies te geven aan de Stad,” aldus Steinbrück.

Opinie Paul Steinbruck BRUZZ ACTUA 1631

Dhondt spreekt ook van een natuurlijk zwembad, maar hoe dat er precies uit gaat zien is nog niet duidelijk. “Het kan een meer zijn, maar bijvoorbeeld ook een klassiek rechthoekig zwembad met biologische filters. Die zijn wel minder performant dan chloorfilters. Dat valt dus nog te bekijken.”

Eentje is geentje

Dat het zwembad er komt, is voor een deel te danken aan de aanhoudende acties van burgerbeweging Pool is Cool. “We mogen ons inderdaad wel op de schouder kloppen hiervoor. Maar we blijven dit kritisch opvolgen, om ervoor te zorgen dat het zwembad er ook echt komt.”

“En we blijven natuurlijk ijveren voor meer zwemgelegenheden, in bijvoorbeeld de vijvers van Brussel, het kanaal en in de andere gemeenten. Eén zwembad is lang niet genoeg voor deze stad,” besluit Steinbrück.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

 

 

Meer nieuws uit Brussel

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?