Raad van State vernietigt bouwvergunning luxesportcentrum

Model van het luxesportcomplex langs de Perulaan.

De plannen om op de site van Solvay Sports vlakbij de hippodroom van Bosvoorde een poepchic privesportcentrum te bouwen, mogen de vuilbak in. De Raad van State vernietigde de bouwvergunning van promotor Aspria na protest van buurtbewoners, zo schrijft Le Soir.

Bouwpromotor en fitnessclub Aspria wil al sinds 2010 een luxueuze privéclub bouwen op de Solvaysportsite aan het Ter Kamerenbos op de grens van Brussel, Ukkel en Watermaal-Bosvoorde. De plannen spraken van een hotel, (openlucht)zwembaden, tennisvelden, bars en een restaurant op de Perulaan.

Burgerprotest

Het Brussels Gewest vaardigde in 2016 een bouwvergunning uit, tegen de zin van de buurtbewoners en de betrokken gemeentes. De zone staat namelijk ingekleurd als een puur sportieve zone. En daar is volgens de buurtbewoners en de betrokken gemeentes geen plaats voor uitgebreide horeca-activiteiten. Bovendien ging veel groen verloren.

De stad Brussel en de gemeente Ukkel waren al langer tegen het project. De gemeente Watermaal-Bosvoorde aarzelde, maar diende uiteindelijk ook een verzoek tot nietigverklaring in bij de Raad van State. In 2014 organiseerden buurtbewoners nog een petitie tegen de plannen, later spanden ze een kortgeding aan tegen de afgeleverde bouwvergunning.

'Geen plan B'

De Raad van State volgde de redenering van de buurtbewoners en schorste op 11 januari de bouwvergunning voor het luxesportcentrum. Zes maanden later is de defenitieve schorsing een feit. Aspria onderzoekt of het verdere stappen zal ondernemen. "We hebben geen plan B. Deze uitspraak komt heel onverwacht", reageerde directeur Miguel van Ackere bij Le Soir.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

 

 

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?