Schaarbeekse Rubensstraat verliest 61 acacia's

© Google Streetview
| De acacia's in de Rubensstraat hadden te weinig ruimte in de aarde om goed te ontwikkelen.

Gemeentewerkers van Schaarbeek zijn sinds maandag bezig met het verwijderen van 61 bomen in de Rubensstraat. De acacia's voldoen niet aan de voorschriften, want hebben te weinig ruimte in de aarde. In de plaats komen 22 esdoornen.

Buurtbewoners schrokken zich maandag een hoedje wanneer ze de moord op de 61 kleine boompjes aanschouwden. Maar de bomenkap is nodig, zegt de communicatiedienst van Schaarbeek aan de krant La DerniĆØre Heure.

De Robinia, beter bekend als de acaciaboom, in de Rubensstraat beschikt over te weinig ruimte in de aarde om goed te kunnen groeien. De gemeente schendt daardoor gewestelijke voorschriften. De meeste van de 61 bomen waren ook niet gezond, klinkt het.

"De bomenkap doet pijt aan het hart, maar was nodig om onze gemeentelijke vegetatie en publieke ruimte te verbeteren", zegt bevoegd schepen Vincent Van Halewyn (Ecolo). In de plaats komen 22 esdoornen, waarvoor meer ondergrondse ruimte wordt voorzien. "Zo kunnen ze zich beter ontwikkelen."

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

 

--- OPROEP. Reageer jij soms op online nieuwsartikels of wil je het wel eens proberen? Doe mee aan het RHETORIC-onderzoek en maak kans op een waardebon. Meer info en inschrijven

 

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?