Sint-Lambrechts-Woluwe moet 3 miljoen euro betalen voor fout in lastenboek

© BRUZZ
| Het gemeentehuis van Sint-Lambrechts-Woluwe

Een vastgoedtransactie is uitgedraaid op een financiële kater voor de gemeente Sint-Lambrechts-Woluwe. Door fouten in het lastenboek is de gemeente na een jarenlange juridische strijd akkoord gegaan met een minnelijke schikking van een forse 3 miljoen euro.

Een procedureslag van 15 jaar tussen de gemeente Sint-Lambrechts-Woluwe en drie vastgoedbedrijven is geëindigd in een minnelijke schikking van 3 miljoen euro. Te betalen door de gemeente. De oppositie noemt de zaak 'slecht bestuur' en 'een echte verspilling'.

In 2004 verkocht de gemeente twee terreinen voor de bouw van luxe-appartementen aan een vastgoedbedrijf. Drie concurrenten trokken naar de Raad van State omdat het lastenboek, dat onder andere bepaalde dat een derde van de woningen voor de middenklasse bedoeld moesten zijn, te dubbelzinnig was. De Raad van State volgde die redenering en vernietigde de verkoop. De beslissing luidde het begin in van een lange juridische strijd.

En die slag duurde tot begin deze zomer. Toen staakte de gemeente de strijd en besliste om een minnelijke schikking te betalen van 3 miljoen euro. "We gaan dat betalen met een lening," zegt schepen van financiën Xavier Liénart aan de krant La Capitale. "Dat is vervelend, maar er komt wel een eind aan de rechtszaak."

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

 

 

Meer nieuws uit Brussel

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?