20190418 CCN-gebouw CCN Noordstation

| Het CCN-gebouw aan het Noordstation.

Het CCN-gebouw aan het Noordstation zal na afbraak een tijdelijke invulling krijgen in afwachting van de komst van het nieuwe bouwproject op de site. Zo zullen er onder andere verschillende sportterreinen, een skatepark en een openluchtbar met picknicktafels komen. Dat moet allemaal voor ‘een groene opening’ zorgen naar de stad met in het midden de ingang van de toekomstige metrohalte.

Bouwpromotoren Atenor, AG Real Estate en AXA IM - Real Assets mogen zich als sinds 2019 de eigenaars noemen van het CCN-gebouw. In afwachting van een duidelijk project voor de site en een daarbij horende vergunning van het Gewest, is wel al een vergunning aangevraagd voor de sloop van het gebouw. Daarnaar start woensdag een openbaar onderzoek tot en met 2 december.

Het gebouw zou niet volledig gesloopt worden, de 'sokkel' met het busstation en de toegang tot het premetrostation van de MIVB blijft staan.

Sportterreinen en openluchtbar

Er zijn wel al verschillende afbraakwerken uitgevoerd binnenin het gebouw, zoals asbestverwijdering. Daarvoor is namelijk geen vergunning nodig. Afhankelijk van mogelijke beroepsprocedures willen de bouwheren begin 2022 start met de afbraak van het gebouw. Definitieve plannen voor de toekomst van de site zijn er nog niet, maar er is wel nagedacht over een tijdelijke invulling voor de 15.000 vierkante meter grond die beschikbaar zal zijn na de afbraak.

Het is de bedoeling om die ruimte op te vullen met een buurtproject. Dat komt onder andere neer op de installatie van heel wat sportterreinen, een skatepark, maar ook een openluchtbar met picknicktafels. Dat moet allemaal samen zorgen voor ‘een groene opening’ naar de binnenstad, met in het midden de ingang van de toekomstige halte van metrolijn 3.

Het kabinet van Brussels staatssecretaris voor Stedenbouw Pascal Smet (one.brussels-Vooruit) benadrukt nog eens het belang van de Noordwijk. “De Noordwijk krijgt hier bijzondere aandacht. We willen de diversiteit versterken, de begane grond activeren en zo een levendige, interactieve en culturele wijk creëren."

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

Lees meer over: Brussel-Stad, Stedenbouw, CCN-gebouw, tijdelijke invulling, sloop

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni