Stad hoest 7,5 miljoen euro op om bondsgebouw te slopen

© Photo News
| Het 'Glazen Huis' in de Houba de Strooperlaan.

De Stad Brussel heeft een slordig bedrag van 7,5 miljoen euro neergeteld om de hoofdzetel van de Belgische voetbalbond over te kopen. Dat zogenoemde ‘Glazen Huis’ in Laken wordt binnenkort gesloopt om er plaats te maken voor sportinfrastructuur. Brussels Football zal zich op termijn in het Koning Boudewijnstadion vestigen.

Dat schrijft de krant Le Soir vrijdag en wordt bevestigd aan onze redactie.

Sinds haar oprichting in 1895 heeft de voetbalfederatie altijd voet aan de grond gehad in de hoofdstad. Daar komt dit jaar verandering in, want de Belgische voetbalbond trekt naar een gloednieuw complex in Tubeke. De Vlaamse vleugel vestigt zich dan weer in Strombeek-Bever (Grimbergen) op de Vlaams-Brusselse grens, terwijl de Franstalige voetbalfederatie in Namen zijn tenten opslaat.

Het bondsgebouw op de Houba de Strooperlaan, sinds 1989 het hoofdkwartier van de voetbalbond, werd intussen verkocht aan de Stad Brussel voor 7,5 miljoen euro. Een broodnodige aankoop, klinkt het, om het Heizelplateau verder te ontwikkelen. Daarom wordt het binnen enkele maanden meteen gesloopt. De parking rondom het ‘Glazen Huis’ zat al in de portefeuille van de stad. Op die plek zou sportinfrastructuur, zoals een atletiekpiste, moeten komen.

Koning Boudewijnstadion

Volledig vertrokken uit Brussel zal de Belgische voetbalbond evenwel niet zijn, want er is natuurlijk nog het Koning Boudewijnstadion. Minstens tot aan de renovatie - waarover nog veel onduidelijkheid bestaat - zullen de Rode Duivels er hun thuismatchen spelen, voor minstens 100.000 euro per duel. Nadien zal die prijs opgetrokken worden.

Op de benedenverdieping blijft ook daar een ruimte ter beschikking van de voetbalbond, die daar met de Stad een contract van 30 jaar voor afsloot tegen een vergoeding van een symbolische euro. In die lokalen zal Brussels Football zich vestigen. Het provinciaal comité van het Gewest, dat tot de herinrichting van die ruimtes in Tubeke zit, blijft zo de laatste voetbalfederatie in de hoofdstad.

Meer nieuws uit Brussel

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?