20201125 1732 Brouckere recent 2

Stad wil co-working en horeca in Hotel Continental

EC
© BRUZZ
05/10/2022

Eind dit jaar komt het iconische Hotel Continental aan het De Brouckèreplein leeg te staan. De Stad Brussel vond nog geen nieuwe invulling en zoekt nu een tijdelijk project. Er komen co-workingplekken en plaats voor horeca op het gelijkvloers.

Dat schrijft La DH en wordt aan BRUZZ bevestigd door schepen Lydia Mutyebele (PS), bevoegd voor de Grondregie. Die dienst verhuist eind dit jaar van het Hotel Continental naar het nieuw administratief centrum Brucity, dus komen hun oude kantoren leeg te staan.

Het gaat om ruim 3.000 vierkante meter aan vrije oppervlakte. Op termijn wil de Stad winkels en kantoren onderbrengen in Hotel Continental, maar een uitbater is daarvoor nog niet gevonden. Een jaar geleden lanceerde de Stad daarvoor al een oproep, maar die leverde maar één kandidatuur op. "Die is ingetrokken," zegt woordvoerster Géraldine Ramakers van schepen Mutyebele.

Tijdelijk

In afwachting van een nieuw project stelt de Stad het pand nu "anderhalf jaar tot twee jaar" ter beschikking van vzw's en ngo's die er willen co-worken. "We richten ons bewust op het verenigingsleven omdat bestaande co-workingplekken in Brussel voor hen vaak duur zijn," zegt Ramakers. "En we zoeken een horecaconcept voor op het gelijkvloers."

Kandidaten kunnen zich nog tot midden november melden bij de Grondregie. Vanaf januari kunnen de eerste gebruikers intrekken.

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni