Studentenkoten VUB nu al 2,5 jaar vertraagd

© google
| De nieuwbouw komt vooral aan de Triomflaan

De 650 nieuwe koten op de VUB-campus lopen opnieuw vertraging op. Ook de cultuurtoren en de nieuwe leslokalen zullen later afraken dan gepland.

Dat meldt studentenblad De Moeial en wordt door Ludo Reuter, het hoofd van de Dienst Huisvesting bevestigd aan onze redactie. Het gaat ondertussen al om het vierde uitstel.

De nieuwe woningen voor 650 studenten zullen pas klaar raken tegen februari 2019. "De cultuurtoren (het toekomstige gebouw Y), dat ook het Kultuurkaffee moet herbergen, raakt pas af tegen het begin van het academiejaar 2019-2020”, zegt Reuter.

Vier partijen

Projectleider Nancy Musschebroeck van de VUB legt in het blad uit dat de vertraging het gevolg is van een samenloop van omstandigheden. Zo zouden er op sommige plekken foute materialen gebruikt zijn en liepen ook de rioleringswerken vertraging op.

Wanneer problemen opduiken moet bovendien telkens uitgemaakt worden wie ervoor verantwoordelijk is en dus voor de extra kosten moet opdraven. "Met vier partijen – bouwheer, architect, aannemer en technisch bureau - levert dat soms complexe discussies op", zegt Reuter.

Als gevolg van de vertraging zullen de 300 studenten die nu op de campus wonen een half jaar langer in de bekende prefab Van Der Meerenkoten verblijven.

nieuwbouw vub X en Y
© VUB
| De perimeter van de nieuwbouw. In het Y gebouw komt de cultuurtoren met onder meer het Kultuurkaffee. In de X-gebouwen onder meer de studentenkoten.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

 

--- OPROEP. Reageer jij soms op online nieuwsartikels of wil je het wel eens proberen? Doe mee aan het RHETORIC-onderzoek en maak kans op een waardebon. Meer info en inschrijven

 

Lees ook

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?