Stuk Albertpark staat te koop, Molenbeek doet bod

20201130_ALBERTPARK_MOLENBEEK
© Gemeente Molenbeek.
| Een deel van het Albertpark was nog in private handen.
© Gemeente Molenbeek.
| Een deel van het Albertpark was nog in private handen.

Een stuk onbebouwbare grond in het midden van het Albertpark vlakbij het Edmond Machtensstadion in Molenbeek staat te koop via een openbare veiling. De gemeente zal de lap van ruim een halve hectare proberen aan te schaffen.

Een lezer maakte er BRUZZ attent op dat een stukje van het Albertpark in Molenbeek te koop staat. Het betreft een lap grond van 5.600 vierkante meter pal in het midden van de groene zone. Buurtbewoners zagen de melding van openbare verkoop en maken zich zorgen over de toekomst van het Albertpark. Er wordt al opgeroepen om te protesteren.

Navraag leert dat het om een lap grond gaat die van oudsher tot een private eigenaar behoort. Een vermoedelijk overlijden maakt dat dit stukje park nu in openbare verkoop terechtkomt. Van 7 tot 15 december zal op de grond geboden kunnen worden via het platform biddit, een website voor de online openbare verkoop van onroerende goederen.

20201130_PERCEEL_TE_KOOP_BIDDIT_ALBERTPARK_MOLENBEEK
© biddit
| Het gebied binnen de rode lijnen staat te koop.

Buurtbewoners hoeven echter geen immoproject te vrezen, klinkt het, want de lap grond in de Joseph Baecklaan staat op gewestelijke bestemmingsplannen ingekleurd als parkzone. Dat betekent dat er niet op kan worden gebouwd. Met die beperking wordt het perceel van ruim een halve hectare ook aangeboden op biddit.

De gemeente Molenbeek, die eigenaar is van de rest van het Albertpark, zal proberen het volledige gebied in handen te krijgen. De woordvoerder van burgemeester Moureaux (PS) bevestigt dat de gemeente een bod zal doen in de openbare veiling in een poging de grond te kopen.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

 

 

Meer nieuws uit Brussel

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?