Terras zonder vergunning in Dansaertstraat opnieuw weg

© Bart Temmerman via Facebook
| De zitbanken lokten heel wat verontwaardiging uit op sociale media.

Het terras, dat zo goed als het volledige voetpad inpalmde in het smalle deel van de Dansaertstraat, is opnieuw weg. De uitbater had geen vergunning en haalde het gevaarte dus zonder morren weer weg.

Vlak voor oudjaar verscheen plots een omheind terras op het trottoir van de Dansaertstraat voor de deur van cocktailbar Arthur Orlans. De solide bankenconstructie, die bovendien omheind was, palmde zo goed als het volledige voetpad in. Dat lokte op sociale media heel wat reactie uit.

De nieuwe schepen voor stedenbouw Ans Persoons (Change.Brussels) liet toen al weten dat de dienst stedenbouw geen vergunning had gegeven. Nu blijkt dat er ook door andere departementen geen toestemming was gegeven. "We hebben dan ook contact opgenomen met de eigenaar en hem gevraagd om de constructie opnieuw weg te halen, wat meteen gebeurd is. Dat ging vlotter dan verwacht."

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

Oproep: Lees of reageer je wel eens op online comments, op nieuwssites of social media? Wil jij bijdragen aan een constructief online debat? Doe dan nu mee met het RHETORiC-onderzoek en ontvang een waardebon. Meer info en inschrijven.

Lees ook

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?