Omheind terras palmt trottoir Dansaertstraat in

© Bart Temmerman
| Het terras in kwestie, vlakbij de Oude Graanmarkt.

Een terras in het smalle deel van de Dansaertstraat palmt een groot deel van het voetpad in. Schepen van stedenbouw Ans Persoons heeft geen weet van een vergunning en wil het terras weg.

Het terras, dat bestaat uit een stevige bankenconstructie die bovendien omheind is, palmt zo goed als het volledige voetpad in. Dat lokt op sociale media veel reactie uit. Voetgangers moeten nu door een smalle doorgang.

Volgens kersvers schepen van Stedenbouw Ans Persoons (Change.Brussels) leverde de betrokken dienst van de Stad alvast geen vergunning uit. "Dit kan voor mij ook niet. Er blijft amper ruimte over dus dat terras moet weer weg." Persoons probeert nu de eigenaar te bereiken, maar dat lukte in volle eindejaarsperiode voorlopig niet. Ook BRUZZ kreeg de uitbater niet te pakken.

Ook wie er verantwoordelijk is voor de vergunning raakt in de vakantieperiode niet meteen uitgedokterd. "Misschien heeft de schepen van handel zijn akkoord gegeven, of gaat het hier om een tijdelijke toestemming, maar het is momenteel niet makkelijk om de juiste personen te contacteren."

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

Oproep: Lees of reageer je wel eens op online comments, op nieuwssites of social media? Wil jij bijdragen aan een constructief online debat? Doe dan nu mee met het RHETORiC-onderzoek en ontvang een waardebon. Meer info en inschrijven.

Lees ook

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?