| Het Egmontpaleis aan de Wolstraat.

Tweede fase renovatiewerken Egmontpaleis gestart

© Belga
10/08/2022

De tweede fase van de renovatiewerken aan de daken van het Egmontpaleis is op 8 augustus gestart. Dat meldt de Regie der Gebouwen, de vastgoedbeheerder van de federale overheid.

Het betreft het dak van de vleugel Arenbergzaal (ongeveer 1.000 m²). De werken duren tot januari 2023 en kosten ongeveer 943.000 euro. Meer bepaald zullen de dakbedekking, de goten en het buitenschrijnwerk van de zolder worden vernieuwd.

Ook worden de houten dakconstructies geconsolideerd of vervangen en zullen alle houten constructies op zolder worden behandeld tegen eventuele insecten die het hout kunnen aantasten. Daarnaast zijn er nog verschillende andere werken gepland de komende maanden, zoals de vernieuwing van de verlichting van de binnenkoer, de restauratie van de Wandtapijtenzaal en de vernieuwing van het buitenschrijnwerk.

Diplomatiek erfgoed

De derde en laatste fase van de werken zal aanvangen net na het Belgische voorzitterschap van de Europese Unie, dat zal plaatsvinden van januari 2024 tot juni 2024. Dan voorziet de Regie der Gebouwen werken aan de zuidelijke, oostelijke en westelijke vleugels.

Het Egmontpaleis, "een van de mooiste gebouwen van het Belgische diplomatieke erfgoed", aldus de Regie der Gebouwen, is sinds 2002 geklasseerd.

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni