Vilvoorde bindt strijd aan met Neo

De doorn in het oog van Bonte is The Mall of Europe, een shoppingcenter van 72.000 vierkante meter.

De Vilvoordse burgemeester Hans Bonte (SP.A) dient officieel bezwaar in tegen Neo. Dat schrijft De Tijd donderdag. Neo is een samenwerking tussen de stad Brussel, het gewest en de privésector die de Heizelvlakte rond het Koning Boudewijnstadion wil ombouwen tot een volledig nieuwe wijk met shoppingcenter.

Met Neo, waarvan de eerste fase van de bouw volgend jaar moet beginnen, is een investering van meer dan een miljard euro gemoeid.

De doorn in het oog van Bonte is een shoppingcomplex van 72.000 vierkante meter als onderdeel van Neo. De komst van Neo zou inhouden dat er binnen een straal van enkele kilometer drie grote winkelcentra zijn, met ook nog Docks, dat al open is, en Uplace in Machelen, dat weliswaar on hold staat. Maar er zijn pogingen om Uplace te reanimeren.

Het project zit nu in openbaar onderzoek, wat wil zeggen dat iedereen zijn opmerkingen in een bezwaarschrift kan gieten, en dat kan overmaken aan de Stad Brussel. Wat de burgemeester van Vilvoorde dus deed.

Het bezwaarschrift is de eerste stap in de juridische strijd van Bonte tegen Neo. Desnoods trekt hij tot voor de Raad van State om het te kelderen. Naast Vilvoorde trekt een bonte coalitie uit het middenveld ten strijde tegen Neo.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.
Lees ook

Nieuws uit Brussel in je mailbox?