axavorstlaan BRUZZ 1556

| Het voormalige AXA-hoofdkwartier in Watermaal-Bosvoorde krijgt dus voorlopig niet veel Amerikaanse diplomaten over de vloer.

VS-ambassade verhuist dan toch niet naar Watermaal-Bosvoorde

TD
© BRUZZ
03/09/2018

De Verenigde Staten annuleren de aankoop van het voormalige AXA-hoofdkwartier aan de Vorstlaan in Watermaal-Bosvoorde. De VS wilden het gebouw slopen om een nieuwe, hyperbeveiligde ambassade neer te poten, maar de regering had het oude gebouw intussen beschermd waardoor aanpassingen onmogelijk werden.

Het leek er even op dat het indrukwekkende kruisvormige gebouw aan de Vorstlaan uit het straatbeeld van Watermaal-Bosvoorde zou verdwijnen. De VS wilden de mastodont uit staal en glas met een oranje gloed neerhalen, omdat het niet voldeed aan de strenge veiligheidsvoorwaarden voor Amerikaanse ambassades.

Zo moest al het glas eruit om vervangen te worden door kogelvrij glas dat zwaarder is dan gewoon glas, waardoor de structuur dat niet langer kon dragen. Slopen dan maar, besliste de Amerikaanse overheid. Maar de Brusselse regering en de gemeente Watermaal-Bosvoorde protesteerden en beschermden het gebouw.

De Amerikanen annuleren nu officieel hun aankoop van huidige eigenaar Cofinimmo. Dat schrijft Le Soir. Het vastgoedconcern wilde geen commentaar kwijt.

Of de Amerikanen nu ook de plannen opbergen om hun huidige ambassade aan het Warandepark in centrum Brussel te sluiten, is nog niet duidelijk.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

Lees meer over: Watermaal-Bosvoorde , Stedenbouw

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni