Waterpartij bij Beursschouwburg loopt vertraging op

© SumProject
| Simulatiebeeld van de waterspiegel in de Ortsstraat.
Updated: 11-12-2020 - 11:47

De beloofde waterspiegel aan de Ortsstraat is één van de laatste dingen die nog moet gerealiseerd worden voor de voetgangerszone in het centrum écht af is. De fontein zou eind november worden opgeleverd, maar dat moment wordt uitgesteld tot het voorjaar.

De waterspiegel loopt vertraging op omdat het moeilijker bleek om die plek iets aan te leggen dan verwacht. Op verzoek van Stad Brussel werd de geplande waterspiegel in de Ortsstraat aangevuld met een reeks waterstralen, klinkt het bij Beliris.

Om dit te realiseren moest het ontwerp worden aangepast, en werden de nodige ruimtes gezocht voor de extra technische ruimtes en waterreservoir. Daarom moest het studiebureau extra rekenwerk doen om er zeker van te zijn dat de infrastructuur van de metro niet beschadigd zou raken.

Op dit moment ligt het wegdek van de Ortsstraat daarom nog open. De laatste twee weken van december zal er niets bewegen omdat het dan bouwverlof is. Dat terwijl de voetgangerszone eigenlijk eind november af zou zijn. "Het was blijkbaar complexer dan op voorhand gedacht," klinkt het op het kabinet van bevoegd schepen Ans Persoons (change.brussels).

De Ortsstraat afmaken is één van de laatste dingen die nog moet gebeuren aan de voetgangerszone. Verder zullen de diensten van de Stad tussen 4 en 6 januari de nieuwe bomen planten op het De Brouckèreplein. Aan het Fontainasplein zullen al op 17 en 18 december bomen worden geplant.

Het stadsbestuur wilde de voetgangerszone eigenlijk helemaal afwerken voor Winterpret zou beginnen. Maar het kerstgebeuren in de Stad werd door de coronacrisis afgelast.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

 

 

Meer nieuws uit Brussel

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?