| De Noorddoorgang

Woon- en coworkingproject boven de Noorddoorgang

Kris Hendrickx
© BRUZZ
11/12/2018

Ruim 3.000 vierkante meter boven de Noorddoorgang krijgt een nieuwe bestemming. Er komen 22 woningen en zo’n 1.000 vierkante meter aan kantoorruimte.

Wie door de statige Noorddoorgang slentert, ziet doorgaans enkel de winkels in de vers gerenoveerde galerij. Dat boven die commerciële ruimtes ook nog duizenden vierkante meter kantoren en leegstaande ruimtes liggen, blijft onzichtbaar.

Dat onzichtbare deel ondergaat nu een ingrijpende gedaanteverwisseling. Van de drie verdiepingen worden de twee bovenste omgevormd tot woningen. In totaal komen er 22 woningen van verschillende groottes verdeeld over zo’n 2.000 vierkante meter. Op de derde verdieping stoot hotel Métropole daarvoor een aantal ruimtes af.

Opnieuw coworking

De verdieping onder de woningen krijgt vooral een kantoorfunctie. “We plannen er vooral coworkingruimtes,” legt directeur Xavier Verhaeghe van de Noorddoorgang uit. De kantoren zullen uitkijken op de galerij, de woningen hebben ramen die uitgeven op de buitenlucht boven het glazen galerijdak.

Om de nieuwe functies mogelijk te maken, komen er ook nieuwe toegangen tot de bovenverdiepingen. Een winkelruimte verdwijnt daarvoor.

De laatste hand wordt nu nog aan de plannen gelegd. Begin 2019 wordt een stedenbouwkundige vergunning aangevraagd.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

Lees meer over: Stedenbouw, Noorddoorgang, passage du nord

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni