Woonproject aan Weststation: PVDA vraagt sociale huisvesting te voorzien

© Peter Dhondt - BRUZZ
| Woontoren aan het Weststation in aanbouw. Hier komt ook een school, een hotel, een crèche en een publiek toegankelijke tuin. Maar er zijn in de buurt te weinig sociale woningen voorzien, vindt de PVDA.

Een tiental militanten van de extreemlinkse partij PVDA heeft dinsdag pamfletten uitgedeeld aan het Weststation in Sint-Jans-Molenbeek. Ze willen pendelaars en buurtbewoners op de hoogte brengen van een gepland woonproject tussen het Weststation en de Gentsesteenweg. In dat vastgoedproject moeten sociale huisvesting voorzien worden, eist PVDA.

Volgens de partij wil de Brusselse regering er een van de laatste onbenutte openbare terreinen van het gewest aankopen. Kortelings zouden de onderhandelingen met eigenaar Infrabel starten. "Tot vandaag heeft men ons nog niet gesproken van sociale huisvesting," zegt Dirk De Block, PVDA-kopstuk in Sint-Jans-Molenbeek.

De actievoerders ontplooiden een spandoek. Dat gaf aan dat meer dan 40.000 gezinnen zijn ingeschreven op de wachtlijst voor sociale huisvesting. "In de recente projecten zoals Tour&Taxis, Neo-site of de gebouwen die de huidige KBC zullen vervangen, is geen enkele sociale huisvesting voorzien," benadrukt Françoise De Smedt, in mei gewestelijk PVDA-lijsttrekker.

"Het gewest klaagt dat de gemeenten geen projecten voor sociale huisvesting indienen, maar waar het gewest er de hand in heeft voorziet het zelf bijna niets."

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

OPROEP: Reageer jij soms op online nieuwsartikels of wil je het wel eens proberen? Doe mee aan het RHETORIC-onderzoek en wie weet win jij een van onze 10 prijzen! Neem nu deel..

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?