| Het Zwarte Vijverspark in Sint-Jans-Molenbeek.

Zwarte Vijverspark wordt groter tegen de zomer

EC
© BRUZZ
30/03/2021

Het parkje in de Zwarte Vijverstraat in Molenbeek krijgt een nieuwe en grotere inrichting. De werken moeten tegen de zomer afgerond zijn. Het park wordt uitgebreid tot in de Menenstraat, waar het ook een extra toegang zal krijgen.

Dat laat Molenbeeks schepen voor Openbare Werken Jef Van Damme (Vooruit) weten. Het Zwarte Vijverspark is een kleine buurttuin in de Zwarte Vijversstraat, waar de inwoners intensief gebruik van maken. De voorbije jaren leidde dat soms tot overlast, er kwamen klachten over vandalisme en zwerfvuil. Sinds vorig jaar heeft het park daarom een eigen conciërge.

Nu komt er dus een uitbreiding. “Met dit nieuw project vergroten we de publieke ruimte in een zeer dichtbevolkte wijk”, zegt schepen Van Damme.

De uitbreiding gaat tot de Menenstraat, de straat net om de hoek. Daar komt meteen een nieuwe toegang tot het park zodat er een doorloop ontstaat. Er komen twee extra picknicktafels en in de herfst wil de gemeente er nog fruitbomen planten. De rest van de werken moet deze zomer al klaar zijn. De bestaande speeltuin in het park blijft gewoon behouden.

Wijkcontract

De heraanleg is ontworpen door PTArchitecten en kost de gemeente afgerond 290.300 euro, exclusief btw.

Molenbeek wil de komende jaren nog meer investeren in de Zwarte Vijverswijk. Daarvoor is in februari dit jaar een duurzaam wijkcontract goedgekeurd. De gemeente start nu samen met PTArchitecten een studiefase van één jaar voor de buurt.

De plannen nvoor de heraanleg van het Zwarte Vijversparkje in Sint-Jans-Molenbeek

| De plannen voor de heraanleg van het Zwarte Vijversparkje in Sint-Jans-Molenbeek.

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni