Zwembad van Elsene al vijf maanden dicht, maar werken moeten nog beginnen

© irismonument.be

Sinds september vorig jaar is het zwembad van Elsene gesloten voor renovatiewerken. Maar de werken zijn nog steeds niet begonnen. "We wachten nog op geld van het gewest", klinkt het bij de gemeente.

Eind augustus konden bezoekers voor een laatste keer in het zwembad van Elsene duiken. Het gebouw uit 1904 moest dicht voor een grondige renovatie. Maar bijna vijf maanden later zijn die werken nog altijd niet begonnen, weet La Capitale.

"Het zwembad moest dicht om een aantal technische zaken te controleren", klinkt het bij Beliris, dat instaat voor de renovatie. Maar dat de werken op zich laten wachten heeft te maken met een gebrek aan middelen. Beliris financiert de renovatie gedeeltelijk en het Gewest betaalt de rest. Staatssecretaris van Stedenbouw en Erfgoed Pascal Smet (one.brussels-SP.A) heeft daarvoor al geld vrijgemaakt, maar op een deel van de financiering via Brussels minister van Plaatselijke Besturen Bernard Clerfayt (Défi) is het nog wachten.

"Wij wachten inderdaad nog op een gewestelijke subsidie", bevestigt schepen van Openbare Werken Romain De Reusme (PS) aan BRUZZ. "Het gaat om 1 miljoen euro, of twaalf procent van het totale budget voor de renovatie."

Twee jaar werken

Zolang het geld er niet is, krijgt de aannemer ook niet de instructie om de renovatiewerken te starten. "Wij hopen dat de subsidie in de komende weken uitbetaald wordt", aldus De Reusme. De werken zouden dan in april kunnen beginnen.

De renovatie zou twee jaar lang duren. "Daar hopen wij nog op", zegt de Elsense schepen nog. De renovatie van het zwembad van Elsene, het oudste zwembad in Brussel en een beschermd gebouw, werd al in 2014 en in 2016 aangekondigd, maar de werken werden telkens uitgesteld.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

OPROEP: Reageer jij soms op online nieuwsartikels of wil je het wel eens proberen? Doe mee aan het RHETORIC-onderzoek en wie weet win jij een van onze 10 prijzen! Neem nu deel..

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?