Iconische taverne Frederiksborg opent over een maand alweer

© Saskia Vanderstichele
| Frederiksborg ligt aan de voet van de basiliek van Koekelberg.

Over een maand zou hotel-brasserie Frederiksborg, aan de voet van de Basiliek van Koekelberg kunnen heropenen, als het van nieuwe eigenaar Gengis Bozok afhangt. Hij kocht de Deense taverne waarover vorige maand nog het failliet was afgekondigd. "We gaan de kaart upgraden en op verse producten inzetten."

De zaak was tot voor kort eigendom van de broers Beyaz. Hun horecaimperium in Brussel telde elf zaken, het merendeel met naam.

In februari kwam het bericht dat de schuldenberg van de broers een omvang had die voortzetting van de activiteiten onmogelijk maakte. De elf zaken, waaronder naast Frederiksborg onder meer La Maison du Cygne en Brasseries Georges, waren failliet verklaard en met sluiting bedreigd.

Voor Frederiksborg is er nu een overnemer gevonden, in de persoon van Gengis Bozok, eigenaar van Brasserie Royal. "We willen over een maand opnieuw openen", zegt Bozok in La Dernière Heure. "We willen de kaart upgraden en meer inzetten op verse producten."

Betaalbaar hotel

In Frederiksborg kun je ook overnachten. Er zijn zo'n dertig kamers. "Ons idee is om het hotel wat meer betaalbaar te maken", zegt Bozok.

Het gaat om de vierde overname van het elftal Brusselse etablissementen van de broers Beyaz. Voor Brasseries Georges, Brasserie Ommegang en La Maison du Cygne werden de voorbije weken overnemers gevonden.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

 

 

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?