Sterrenrestaurant Da Mimmo verandert van eigenaar

© Da Mimmo
| De Italiaanse keuken van Da Mimmo kreeg een ster in de Michelingids.

Het Italiaanse restaurant Da Mimmo in Sint-Lambrechts-Woluwe is overgenomen door Serge Litvine, die in Brussel een imperium van gerenommeerde eethuizen in de portefeuille heeft. De nieuwe eigenaar belooft weinig te veranderen aan de traditionele Italiaanse keuken van het eensterrenrestaurant.

Met onder meer Odette en Ville, Villa in the Sky en Villa Lorraine zitten er heel wat sterrenzaken in de portefeuille van Litvine. Zijn vijf Brusselse restaurants waren in totaal goed voor zes sterren in de Michelingids, daar komt nu dus een zevende bij.

"Zeg dat niet, deze ster komt niet aan mij toe. Die eer valt enkel de vorige eigenaars te beurt", reageert Litvine bij zakenkrant L'Echo. De overname van Da Mimmo was niet echt gepland, maar eigenaar en goede vriend Mimmo Zizza kampt met gezondheidsproblemen.

Weinig veranderingen

"Ik had beloofd hem een overnemer te vinden, maar ben daar niet in geslaagd", aldus Litvine, die het gerenommeerde huis in de Ridder Koninglaan dan maar zelf overnam. Vorige week ging Da Mimmo dicht, op 10 januari heropenen de deuren.

Wie nog een tafel hoopte te reserveren, is eraan voor de moeite. "We zijn helemaal volgeboekt", zegt Livine. Hoewel de zakenman wel het interieur wenst op te frissen, zal er aan de Italiaanse keuken weinig veranderen. Ook de naam Da Mimmo blijft dezelfde.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.
Lees ook

Nieuws uit Brussel in je mailbox?