Groen licht voor restauratie Herman Teirlinckhuis

© beersel.be
| Het Herman Teirlinckmuseum in Beersel

Het voormalige huis van de schrijver Herman Teirlinck wordt gerestaureerd. De tuin wordt opgeknapt, de rest van het huis volgt later. Het huis wordt een schrijversresidentie.

Het Vlaamse agentschap Ontroerend Erfgoed heeft groen licht gegeven voor de volledige restauratie van het Herman Teirlinckhuis in Beersel. Dat schrijft de kran Het Nieuwsblad. De vzw 'het Huis van Herman Teirlinck' heeft 300.000 euro verzameld voor een volledige restauratie. 

De vzw knapt op dit moment de tuin van het huis op, in samenwerking met de milieuorganisatie Natuurpunt. De werken aan de tuin zouden eind mei achter de rug moeten zijn, waardoor de eerste literaire activiteiten al in de zomervakantie kunnen plaatsvinden.

Het huis van schrijver Herman Teirlinck moet een schrijversresidentie worden, in navolging van Het Lijsternest in het Zuid-West-Vlaamse Ingooigem, de vroegere woning van die andere Vlaamse literaire held Stijn Streuvels.

Minister van Cultuur Sven Gatz (Open VLD) investeert 100.000 euro in de renovatie van het Herman Teirlinckhuis. De werking wordt ook aangevuld met een jaarlijkse subsidie van 75.000 euro, en dat voor drie jaar.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.
Lees ook

Nieuws uit Brussel in je mailbox?