Fuse jaagt hele dag techno door speakers van metrostations

© Younes Haidar/BRUZZ
| Het is niet de eerste keer dat Fuse ondergronds duikt. In januari organiseerden ze een rave in de gerenoveerde Hallepoorttunnel.

De Brusselse technotempel Fuse is jarig en dat zal je volgend weekend geweten hebben. Pendelaars krijgen van 's morgens vroeg twaalf steengoede technotracks te horen in alle metrostations van de MIVB.

Op zaterdag 27 april blaast de club 25 kaarsjes uit. Dat ze die mijlpaal vieren met een gigantische, veertien uur durende rave in Paleis 12 wisten we al. In de aanloop naar het spetterende verjaardagsfeest mag de club nu ook de platen kiezen in de stations van de MIVB.

Vanaf 10 uur 's ochtends knalt een playlist met twaalf Fuseklassiekers door de luidsprekers van alle 69 metrostations van de MIVB. The man with the red face van Laurent Garnier en Da Funk van Daft Punk staan in de lijst naast nummers van Trentemøller en Armand Van Helden. De longlist werd opgesteld door vaste Fusegangers en daaruit koos de club zelf een top twaalf.

'Ideaal om naar Paleis 12 te pendelen'

"Samen met de MIVB organiseren we eigenlijk de grootste ondergrondse rave ter wereld" zegt Nick Wessaert van Fuse. "Het zijn echte klassiekers, zodat het ook voor pendelaars die nooit een voet in de Fuse zetten leuk blijft."

Tot middernacht staat de Fuselijst on repeat op. Daarna keert de rust weer in de stations van de MIVB. "Dan verwachten we ook dat iedereen stilaan richting Paleis 12 afzakt. Zo is het de ideale pendelmuziek voor onze feestgangers."

Presentator Robbe maakte een eigen technoversie van de MIVB tune.

FUSE 25Y 27/4, 20.00 > 10.00, Paleis 12

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

 

--- OPROEP. Reageer jij soms op online nieuwsartikels of wil je het wel eens proberen? Doe mee aan het RHETORIC-onderzoek en maak kans op een waardebon. Meer info en inschrijven

 

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?