Flagey brengt heel wat jazz naar Brussel in nieuwe seizoen

In haar programma voor het seizoen 2018-2019 komt cultuurhuis Flagey niet met wereldschokkende verrassingen, maar brengt het wel een hoop toppers naar Brussel.

Het seizoen wordt afgetrapt met een intensieve septembermaand. Zo is er de terugkeer van de Franse sterviolist Renaud Capuçon en wordt Igor Stravinsky's meesterwerk Le Sacre du Printemps in Flagey gebracht. Verder is het in september uitkijken naar de viering van 25 jaar Jazzlab en de samenwerking tussen Flagey, Cinematek en Brussels Philharmonic, waarbij de muziek uit Jaws live bij de film gebracht zal worden.

Flagey heeft ook volgend seizoen een lijstje residenten om duimen en vingers bij af te likken. We berichten eerder al dat STUFF. volgend jaar vaak naar Elsene afzakt. Nu voegt het cultuurhuis Lukaš Vondraček, winnaar van de meest recente Koningin Elisabethwedstrijd voor piano, aan dat lijstje toe. Ook Julien Libeer en Collegium Vocale van Philippe Herreweghe mag je volgend seizoen aan het Heilig-Kruisplein verwachten. Naast al die klassieke muziek, programmeert Flagey ook dit jaar een heleboel jazz. Onder andere Dijf Sanders en het Noorse Tord Gustavsentrio staan op de agenda.

De volledige programmatie vind je in de nieuwe seizoensbrochure en op de website van Flagey.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.
Lees ook

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?