bucket list flemish brabant

Brusselse expats gaan vaak op ontdekking in Europa, maar zelden in de directe omgeving. Dat is de these van Toerisme Vlaams-Brabant, en de provincie wil daar ook iets aan veranderen. Met een Bucket List wil ze expats uit Brussel naar de brede Vlaamse rand lokken. “Want als ze weten wat hier allemaal is, zijn ze vaak aangenaam verrast.”

Volgens de cijfers van Toerisme Vlaams-Brabant wonen er tussen 160.000 en 250.000 expats in en rond het Brussels Gewest. Die gaan vaak rechtstreeks vanuit Brussel op ontdekking naar Parijs of Berlijn. De directe omgeving blijft daarbij vaak onbekend en dus onbemind.

Daar wil de provincie nu iets aan doen, met de website bucketlistflemishbrabant.be. Daar krijg je twintig activiteiten voorgeschoteld uit Vlaams-Brabant, zoals “spot een Brabants trekpaard” of “bezoek een begijnhof”. Die kan je vervolgens afvinken om je vooruitgangsscore te verbeteren.

Vervormd afstandsgevoel

“Iedereen kan en mag die website natuurlijk gebruiken, maar hij is wel speciaal ontwikkeld voor expats,” zegt Kristien Petrlic van Toerisme Vlaams-Brabant. “Binnenkort komen we met een standje naar Brusselse plekken waar veel expats komen, zoals het Luxemburgplein of het Kasteleinsplein in Elsene. Daar kunnen ze bij ons met een paar proevertjes alvast wat items van hun bucket list afvinken.”

In veel belangrijke expatlanden zoals de VS of Canada liggen steden ver uit elkaar, vaak met een kilometers dikke voorstadsring errond. “Ze hebben een vervormd afstandsgevoel en ze zijn dan ook vaak aangenaam verrast over hoe snel je vanuit Brussel in het groen zit in Tervuren, of in een andere stad zoals Leuven,” besluit Petrlic.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

Lees meer over: Brussel, Cultuurnieuws, toerisme, expat, Vlaams-Brabant

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni